Bila ALLAH cepat makbulkan doamu, Maka DIA menyayangimu...
Bila DIA lambat makbulkan doamu,
Maka DIA ingin mengujimu...
Bila DIA tidak makbulkan doamu,
Maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu...
Oleh itu,
Sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan sekalipun....
Kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului
kemurkaanNYA...

Tuesday, July 23, 2013

Hepi Besday...To Me.

Hepi Besday To Me...
Wish utk diri sendiri.huhu.
Umo dah pun masuk 35thn.
Huhhh...
Hari yg paling menguji kesabaran.
Di bulan ramadhan, di hari kelahiran saya, 
Kete buat hal, rosak tgh jalan.
Tetibe je enjin mati, xmaun idup dah.
So...
Kene call towing, tarik pegi bengkel.
Adoyai.
Dah lah tgh kering ni.
Pening...pening...
Kete...kete...nape lah buat hal pulak dah.
Call towing, mintak sampai RM 150.00
Duit dlm tgn ade RM 100.00 je, camne lak kan.
Sib baik dpt call towing yg lain, dia caj RM 80.00 je so terus setuju.
Boleh pulak thn ni amik insurans kete x cover pulak kos towing tu
Padahal sebelum2 ni amik yg cover. 
Hubby kate mase nak renew insurans hari tu, sistem ade masalah cikit & hubby malas nak tunggu lame2 
so amik cover yg penting2 je. 
Tgk2 time x amik cover towing tu lah kami memerlukan khidmat tu.
Mmg ni lah name eh dugaan kan.


12 comments:

  1. Happy bday safiyyah... dugaan tanda Allah sayang, smg Allah panjangkn umur, murahkan rezeki dan diBerkati hidup dunia & akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kceh byk2 atas doa...

      Delete
  2. Replies
    1. Tu la pasal...bile hubby xkeje ni mmg terase lah kekurangan duit.huhu

      Delete
  3. Awk guna keter ape ya...??
    Kereta sy pon mati tgh jalan
    Ada bengkel smp surrender sbb tak tahu rosak ape?
    Last2 masuk PROTON, tukar ECU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pakai kete wira. Saya xpasti ape name benda alah yg rosak tu tp sehari je hntr bengkel dah ok dah kete saya. tukar benda tu kene RM 250.

      Delete
  4. selamat hari lahir ye...:)
    mudah2an bertambah murah rzki di bulan yang berkat ini:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kceh banyak2 atas doa ye...

      Delete
  5. selamat hari lahir sis..semoge dimurahkan rezeki, di panjangkan umur dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kceh banyak2 atas ucapan dan doa ye...

      Delete
  6. selamat hari jadi safiyyah
    semoga dimurahkan rezeki, n happy2 slalu..

    dugaan.. xpe dugaan kali ni mungkin rezeki akan dtg lain kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kceh byk2 atas ucapan dan doa ye...Tu ar, moga ade rzeki lain utk saya atas dugaan yg bertimpa2 sekrg ni.

      Delete