Bila ALLAH cepat makbulkan doamu, Maka DIA menyayangimu...
Bila DIA lambat makbulkan doamu,
Maka DIA ingin mengujimu...
Bila DIA tidak makbulkan doamu,
Maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu...
Oleh itu,
Sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan sekalipun....
Kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului
kemurkaanNYA...

Thursday, March 19, 2015

Allahuakhbar...Akhirnya 'double line' itu muncul...

Allahuakhbar...Allahuakhbar...Allahuakhbar...
Syukur Alhamdulillah...
Xtau nak ckp mcm mane
Akhirnya saya temui 'double line'...buat kali ke 2 dlm idup saya
Lepas anak yg 1st tu sekrg dan 9 thn usianya
Usia saya menjangkau 37 tahun ini
Akhirnya Allah makbulkan doa saya selama ini
Kini dah masuk 10 minggu
Berjaya terus hamil sebaik sahaja saya stop visanne (saya amik visanne 6 bln)
Saya xboleh nak cite panjang dlm entry kali ni sbb tgh xlarat sgt sekrg ni
Mengalami alahan yg sangat teruk berbanding 9 thn lepas
Doc ckp sbb saya pengidap GERD yg serius so hormon pregnant tu akan membuatkn masalah GERD saya semakin serius.
Tgh mengumpul kekuatan dan semangat moga semuanya selamat hingga ke akhirnya
Minta jasa baik kawan2 tolong doakan saya ek.
Kalau keadaan mengizinkan nnti saya akan update lagi.
Terima kasih Allah...

32 comments:

  1. Slm Safiyyah, MasyaAllah.. tahniah ye.. akak mmg follow awk punye update. Alhamdulillah.. akak tumpang gembira.. me is goin to be 40 end of this year.. moga ada hrpn utkku jugak (',*)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakum salam kak...time kaceh sudi follow blog yg x seberapa ni. Saya sentiasa doakan untuk semua rakan2 yg TTC semoga dikurniakan zuriat xkira la cepat ke lambat. Akak jgn putus asa tau.

      Delete
  2. Subhanallah...tahniah kak...saya sentiasa ikut blog akak...saya pun hadapi masalh nak pregnant..hampir 4 tahun allah makbulkan doa saya dan suami..tahniah untk akak atas ketabahan akak akhirnya allah makbulkan doa akak akhirnya...alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kaceh sudi ikut blog akak yg x seberapa ni. Syukur alhamdulillah Allah makbulkan doa. Di saat akak dah xbape berharap sgt lagi, just doa mntk Allah bg yg terbaik buat kami, akak berjaya hamil. Syukur...

      Delete
    2. Alhamdulillah kak...allah tahu apa yg terbaik untk kita...allah bagi kita merayu sebaik2 nya pada Dia smpai Dia rase yg rayuan kita tu seikhlas hati...syukur nikmat yg Allah bagi...semoga kandungan akak selamt sehingga melahirkan...amin...

      Delete
  3. Allahuakhbar kak Safiyyah!! Tahniah sangat2....semoga Allah SWT permudahkan sepanjang kehamilan akak sehingga selamat melahirkan nanti...amin ya rabbal alamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...time kaceh byk2 atas iringan doa...Akak juga mendoakan semoga semua yg tgh TTC akan dikurniakan juga rezeki.

      Delete
  4. alhamdulillah :) tahniah jg diri. :)

    ReplyDelete
  5. tahniah safiyyah...alhamdulillah...smg Allah lidungi kalian sehingga selamat semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...Time kaceh byk2 ye atas doa

      Delete
  6. akhirnya safiyyah!!! rakan yg sama senasib dengan saya dan ada anak sebaya umor 9thn akhirnya berjaya....berkat kesabaran...
    Alhamdulilah....tumpang gembira..
    tanpa treatment doktorkan saffiyah?? natural kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mag....mmg syukur sgt2 x terluah rasenye. Xde treatment ape pun mag...sbb saya kurang berkemampuan dari segi kewangan. Saya just mkn pil visanne utk stop period 6 bulan sbb xtahan sakit senggugut. After stop pil tu, terus dapat period pertama and then terus lekat je lps tu. Allahuakhbar... Saya doakan mag pun akan ade rezeki jgk xkisah la ape pun usahanya.

      Delete
  7. Dugaan diganti dengan nikmat yang tak terhingga....congrats sis!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ye...yup Allah betul2 gantikan kesedihan saya selama ni dgn rezeki yg mmg x dijangka ni. Doakan saya ek.

      Delete
    2. ye, saya doakan.ternanti2 awak update kisah unik awak :D ...

      Delete
  8. tahniah! semoga berita gembira tu berjangkit pada kami pula. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...Insyaallah...saya doakan yg terbaik buat semua

      Delete
  9. alhamdulillah akk, saya mmg slalu follow n baca blog akk..bila bace arini, rase mcm nk menitis air mata..tahniah kak..sy tumpang gembira..semoga Allah permudahkan semuanya sehingga bersalin nty..take care kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sbb follow blog coretan akak yg x seberapa ni...dan TQ atas iringan doa.

      Delete
  10. Alhamdulillah..tahniah kak...rezeki Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...TQ. Doakan agar segalanya selamat hingga ke melahirkan ye

      Delete
  11. tahniah kak.... doakan sy juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ...Iye akak selalu doakan yg terbaik buat semua yg TTC...

      Delete
  12. alhamdulillah.. tahniah safiyyah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...TQ. Doakan semoga selamat hingga ke akhirnya ye.

      Delete
  13. Alhamdulillah.. Tahniah kak.. Take care

    ReplyDelete
  14. Tahniah kak.. jaga kandungan elok2 ye.. :)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah... tahniah sis...
    Moga Allah permudahkan.

    ReplyDelete
  16. Tahniah safiyyah..Alhamdulillah..semoga Allah permudahkan segalanya..Amin

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum sis.Nk tnya.Bila mkn ubat visanne tu akn stop period ke? Sya bru mkn 17biji tpi trun drh..Jumpa doc,dia ckp tu drh haid dan kna mkn mcm biasa ubt tu smpi abis..15hb Mac 2016 ni dlm kalender dijangka waktu subur.Saya nk sgt mgandung,dan bhrp sgt mgandung dan tak tumbuh endo tu lgi..Nk bhenti mkn ubt tu sbb nk tgk masa suvur tu blh jdi telur disenyawakan bila bsama suami.Suami pun nk sgt bby lgi..Sya bru 1hb feb 2016 tu operate laparoscopy.Trun drh haid tu bila nru je mkn ubt 17biji..Nk tnya doc tskut kna mrh sbb tak follow abiskan ubt tu dan smbung mkn lgi kotak kedua..Minta pdpt sis boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut pengalaman saya mula2 amik visanne mmg period turun mcm biase. Msuk bulan ke 2 nnti period akan stop. You dah amik 17 biji and then you stop, rasenye xboleh pregnant kot. Klau x silap, after stop visanne tu amik mase sebulan utk rahim kita subur semula. Klau x silap saya lah. Saya dulu amik visanne 6 bulan. Lps stop kotak ke 6 tu saya tunggu sebulan baru period saya turun balik. Dan lps tu baru saya berjaya hamil.

      Delete